DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Archive for September 2010

Nevii cu halou in pictura

In Celebritati, dermatolog on September 22, 2010 at 7:06 pm

Nevii cu halouvitiligo perinevoid– apar atunci cand sistemul imunitar este pe cale sa elimine nevii (alunitele) si se manifesta prin aparitia de pete albe (depigmentate) in jurul unei sau mai multor .

O astfel de imagine apare in Ispita Sfantului Anton (1512), de Matthias Grunewald, un pictor renascentist german.

nevi cu halou- detaliu partea stanga a imaginii

nevi cu halou- detaliu partea stanga a imaginii

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Medic rezident la spitalul judetean Craiova are nevoie urgenta de sprijinul nostru!

In Uncategorized on September 15, 2010 at 6:44 pm

Medic rezident la spitalul judetean Craiova are nevoie urgenta de sprijinul nostru!

http://florentina.gotdns.com/

NUMERE PENTRU

0900 900 790 10 EURO
0900 900 794 5 EURO
0900 900 792 2 EURO

VALABILE DOAR IN RETEAUA ROMTELECOM

Donatii

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Pitiriazis rubra pilaris

In Afectiuni dermatologice, boli, dermatolog on September 15, 2010 at 11:20 am

Pitiriazs rubra pilaris este o afectiune cronica, cu durata intre 3 si 5 ani, de cauza necunoscuta, caracterizata prin aparitia de placi acoperite de scuame rosii-portocalii, keratodermie palmoplantara si papule keratozice foliculare. Cauza aparitiei afectiuniii este necunoscuta, dar exista o forma genetica (mostenita) de rubra, dupa cum exista si forme sporadice de rubra pilaris, probabil de cauza autoimuna. Poate evolua catre eritrodermie (inrosirea intregii suprafete cutanate, caderea parului, afectarea unghiilor, adenopatie, mancarimi ale pielii).

A nu se confunda rubra pilaris cu , versicolor sau psoriazis.

pit

pitiriazis rubra pillaris

rubra pillaris

Tratament: costicosteroizi, methotrexat, azatioprina.

prp3

pitiriazisul rubra este diferit de versicolor sau de psoriazis

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Pitiriazis rozat Gibert

In dermatolog, pitiriazis on September 15, 2010 at 6:07 am

Saptamana trecuta am fost diagnosticata cu acest tip de boala…d-na doctor mi-a zis ca este indicat sa stau la soare 15-20 min zilnic…peste 2 sapt am bilet la mare…este bine sa merg? am voie sa folosesc lotiune pt plaja si uleiuri? Va multumesc anticipat!

 

Raspunsul este: DA! Ultravioletele au un efect benefic asupra evolutiei pitiriazisului rozat, dupa cum v-a spus si medicul Dv. In mod obisnuit durata acestei boli este de 3 pana la 8 saptamani, dar expunerea la soare poate scurta aceasta perioada.

Puteti utiliza uleiuri si/sau lotiuni cu , insa in acest caz radiatiile ultraviolete nu vor avea efectul scontat. Sfatul meu ar fi sa stati 15-20 de minute la soare zilnic , urmand ca abia apoi sa aplicati crema fotoprotectoare. Sigur, toate celelalte recomandari raman in picioare: fara expunere la soare inte orele 11 si 15, reinnoirea aplicarii cremei fotoprotectoare la fiecare 2 ore, protectia mecanica – umbrele si materiale textile..

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Am o secretie genitala. Ce sa fac?

In Boli venerice on September 13, 2010 at 7:46 am

Secretiile genitale sunt marca unei boli venerice. Daca ai o secretie genitala (lichid care curge, eventual galben-verzui, purulent, urat mirositor..) este cazul sa te adresezi unui dermatolog. Va trebui sa faci un examen de secretie – o analiza care arata ce germeni sunt implicati in producerea secretiei. In functie de rezultatul acestei analize si eventual al unei antibiograme medicul iti poate recomanda un tratament care sa vindece boala venerica de care suferi.

De multe ori secretia genitala se .. vindeca de la sine (nu insa si boala venerica a carei manifestare este!…), intr-un interval de timp variabil – de la cateva zile la una sau doua saptamani. Este important sa mergi la medic cand ai o secretie si sa te tratezi deoarece chiar daca secretia diminua sau dispare, microbul poate ramane in organism si poate duce la infertilitate (popti ajunge sa nu mai poti face copii) sau alte complicatii.

O secretie genitala poate insemna una dintre urmatoarele boli venerice:

gonoreeblenoragie, sculament

infectie genitala cu Chlamydia trachomatis

trichomonas

-….

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Acronimul TORCH

In dermatolog on September 12, 2010 at 6:54 pm

Vine de la Toxoplasma, Others (Sifilis, hepatita B, parvovirus B19, HIV, virus varicelor-zosterian), Rubeola, Citomegalovirus, simplex). SI este un test care se face inainte de de obicei.

 

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Peeling chimic

In dermatolog, Intrebari frecvente adresate dermatologului, soare on September 8, 2010 at 10:30 am

Simona d: “buna ziua, as dori sa stiu care e cel mai eficient tratament pentru indepartarea pistruilor de pe spate si decolteu si cam cat ar fi costul.cremele ajuta?”… Raspunsul este: un peeling chimic v-ar puta ajuta sa scapati de pistrui ().  Costul unui peeling chimic se invarte in jurul sumei de 150 euro, dar poate urca in functie de marimea suprafetei de tratat. Cremele nu ajuta, nu semnificativ-puteti incerca Unitone sau Melanex Trio, sau creme cu hidrochinona, acid azelaic sau acid glicolic- aceastra din urma realizand un efect de peeling chimic superficial. Pistruii apar insa daca veti continua sa va expuneti la soare. Pistruii se mai pot trata cu ajutorul laserului.

freckles

pistrui /

Ca sa ne ferim de aparitia pistruilor trebuie sa utilizam creme fotoprotectoare (cu cat mai mare, de tipul celor cu SPF 50+).

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Sancrul moale

In Boli venerice on September 1, 2010 at 10:41 am

Sancrul moale (chancroid) este o boala venerica cauzata de o bacterie numita Chlamydia trachomatisSancrul moale este o boala venerica ce se manifesta prin aparitia unei eroziuni/ ulceratii de 1-2 cm cu marginile zdrentuite. Se vindeca de la sine in cateva saptamani cu cicatrice. Ulterior apare adenopatia – inflamatia ganglionilor limfatici regionali– de obicei inghinali; acestia pot prezenta fistule si supuratii (eliminare de puroi).

Tratamentul acestei boli venerice se bazeaza pe administrarea de antibiotice (azitromicina 1g doza unica, ceftriaxona 250 mg i.m. tot doza unica, , eritromicina 500 mg X 4/zi,  7 zile, ciprofloxacina 500 mg X 2/zi, 3 zile).

Sancrul moale este o boala venerica asociata frecvent cu infectia cu virusul imunodeficientei umane dobandite (HIV). Foarte important: sancrul moale este diferit de sancrul dur, aceasta din urma fiind intalnita in alta boala venerica, de aceasta data mai frecventa: sifilisul (lues).

Mai multe articole pe aceeasi tema:
sc