DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Archive for October 2009

Injectarea de Botox

In Botox, dermatolog on October 26, 2009 at 12:13 am

Efectele adverse care pot aparea dupa injectarea de sunt :

durere la locul injectarii

alergie, ca la orice substanta strina de organismul nostru

caderea pleoapei (temporara -se numeste ptoza palpebrala)

imposibilitatea inchiderii ochilor (temporar- se numeste lagoftalmie)

ridicarea sprancenelor in portiunea experioara (remember Mr. Spock?)

vedere dubladiplopie

Ca si idee, este denumirea comerciala, exista mai multe astfel de denumiri, dar este cea care a castigat cel mai mult teren so far. Ceva in genul acidului acetilsalicilic -aspirina, de la Aspirin-ul lui Bayer Pharmaceuticals (denumire comerciala)..

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Acnee -Brevoxyl

In acnee, dermatolog on October 16, 2009 at 9:06 pm

Brevoxyl -merge foarte bine in acneea papulo-pustuloasa (acneea cu umflaturi rosii si mici si cu cosuri cu “cap” 🙂 ). Pretul este in jur de 25 de lei. Usuca foarte bine cosurile si are de obicei rezultate bune cand exista cosuri, nu dintr-acelea sub piele, cu noduli, ci cosuri rosii si cosuri cu puroi.  La inceputul tratamentului este posibil sa se resimta o usoara senzatie de usturime, semn ca medicamentul actioneaza…

acnee brevoxyl

brevoxyl

Contine peroxid de benzoil si are un efect antibacterian foarte puternic.

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Petele albe de pe piele (III)

In dermatolog on October 10, 2009 at 3:26 pm

Pitiriazisul versicolor acromiant– ca urmare a producerii unui anumit acid dicarboxilic ciuperca din pitiriasis versicolor (pitiriazis verzicolor) produce albe, mai degraba inhiba celulele care produc in mod normal pigmentul pielii, si pielelea nu se mai bronzeaza. Acesta este si motivul pentru care pacientii descriu aceste ca fiind aparute odata cu intoarcerea de la mare; ciuperca din pitiriazis versicolor era si inainte la nivelul pielii, dar petele nu erau atat de evidente pentru ca pielea din jurul lor inca nu se bronzase.

Pitiriazis versicolor

Pitiriazis versicolor

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Unghia incarnata -de ce apare?

In Afectiuni dermatologice, Intrebari frecvente adresate dermatologului on October 9, 2009 at 1:40 pm

Care este cauza unghiei incarnate? Ce determina unghiile incarnate? Din ce cauza unele persoane dezvolta in timp ce altele nu fac aceasta -sa-i zicem- boala a unghiei incarnate?


Daca tot am deschis capitolul de afectiuni ale piciorului: Exista mai multe cauze ale unghiei incarnate. Unele se coroboreaza si apare afectiunea alterori o singura cauza este indeajuns.

Cauza principala este curbura prea mare a unghiei -sau daca vreti raza prea mica a curburii (lama unghiala curbata), fie absolut fie (si) relativ la un pat unghial prea ingust. astfel, aceasta particularitate a unghiei duce la aparitia unghiei incarnate.

Unghia incarnata

Unghia incarnata

Se mai adauga purtarea de incaltaminte ingusta, care strange piciorul, din materiale sintetice, care nu lasa piciorul sa respire.

Unghia incarnata se datoreaza si taierii incorecte a unghiei: in mod corect unghiile de la picior nu se taie ca unghiile de la mana, ci se taie drept, dar cu coltul liber deasupra pielii piciorului., astfel incat sa nu poata patrunde sub repliul unghial lateral (tunelul de piele invecinat cu marginea unghiei)

unghia incarnata

unghia incarnata

 

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Petele albe de pe piele (I)

In dermatolog on October 8, 2009 at 2:04 pm

Mai exista si in forma de frunza de tipul celor din scleroza tuberoasa Bourneville, care ascoaiza si fibroame periunghiale –tumori Koenen si epilepsie. Aceste au forma de frunza de artar.

scleroza tuberoasa Bourneville

scleroza tuberoasa Bourneville

Sclaroza tuberoasa

Scleroza tuberoasa

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Petele albe pe piele (II)

In dermatolog on October 5, 2009 at 3:18 pm

In afara de , apar si in alte afectiuni ale pielii, cu ar fi hipomelanoza; hipomelanoza se caracterizeaza prin aparitia de , depigmentate, mici, 2-6 mm, de obicei la nivelul zonelor expuse luminii soarelui; desi cauza exacta care produce aceste de hipomelanoza nu este cunoscuta, se considera ca razele ultraviolete au un rol crucial in aparitia acestor . Hipomelanoza NU necesita tratament, in parte si datorita faptului mijloacele terapeutice disponibile sunt limitate si ineficiente.

hipomelanoza

hipomelanoza

Pete albe mici pe piele -hipomelanoza

mici pe piele -hipomelanoza

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Telangiectaziile -vinisoarele pielii

In Afectiuni dermatologice, dermatolog on October 3, 2009 at 10:50 pm

Venele care se pot observa prin transparenta pielii, subtiri, rosii, denumite savant telangiectazii. Apar deseori in (“acneea “- denumire improprie), in lupusul eritematos, in dermatomiozita, porfiria cutanata tardiva -porfiria cutanea tarda). Mai apar si la alcoolici. Telangiectaziile apar frecvent la nivelul fetei, dar pot aparea si in alte zone cum ar fi decolteul. Cum se trateaza vinisoarele care se vad prin piele? Cel mai bine prin LASER sau prin electrocauterizarea vaselor, punctiform.

vinisoare sub piele -telangiectazii - rozacee

vinisoare sub piele -telangiectazii -

rozacee-telangiectazii

-telangiectazii

Mai multe articole pe aceeasi tema:
sc