DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Archive for June 2009

Soarele -medicament pentru bolile de piele?

In Afectiuni dermatologice, Intrebari frecvente adresate dermatologului, Produse dermatologice on June 30, 2009 at 12:24 pm

Ok, s-a stabilt: Soarele nu mai este ce-a fost odata, au loc explozii solare, bresa din stratul de ozon, soarele este mai degraba dusman al pielii decat prieten, copiii sub 3 ani nu trebuie sa stea la … De acord. De aceea se recomanda sa nu se stea la intre 11 si 16. Totusi, ar fi unfair sa nu remarcam ca Soarele are totusi si efecte benefice.

Pe langa sinteza vitaminei D si prevenirea rahitismului si a osteoporozei, Soarele este prietenul pacientilor cu unele boli de piele.

PSORIAZIS: Soarele are efecte benefice in 9 din 10 pacienti cu psoriazis, incetinind proliferarea keratinocitelor si scazand inflamatia locala de la nivelul leziunilor.

PITIRIAZIS ROZAT GIBERT: Efectele luminii soarelui sunt absolut spectaculoase

ACNEEA: Multi apcienti cu acnee, mai ales la nivelul spatelui, relateaza imbunatatirea aspectului in urma expunerii la

 

Efecte negative: toate afectiunile ce se datoreaza in parte sau in totalitate transpiratiei (eczeme, dishidroza, ciuperci ale pieliidermatofitii), lupus eritematos cronicLEC (leziunile de lupus se inrosesc sau capata o tenta violacee), dermatita seboreica..

 

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Duofilm- Daca ai negi si ti-e frica de cauterizare

In tratamente, veruci on June 28, 2009 at 12:06 am

…Exista Duofilm. Se inmoaie veruca in apa calda (dupa baie, eventual), se freaca cu piatra ponce apoi se aplica Duofilm.

Duofilm

Duofilm

Se numeste Duofilm pentru ca realizeaza un fel de pelicula la niveul verucii si are doua componente: acid salicilic si acid lactic.

Rezultate: nu intotdeauna duce la vindecarea unei (neg), dar poate merge. Daca nu, se ajunge la solutia evidenta: cauterizarea.

Avantajul: poate merge, si atunci scapam de cauterizare.

Pret: 15-20 RON

Tips & Tricks: n-a spus nimeni ca nu functioneaza si Rostopasca..

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Ce aplicam pe cicatrici?

In Celebritati, Intrebari frecvente adresate dermatologului on June 24, 2009 at 5:50 pm

“Nu vreau sa mor fara cateva cicatrici“, spunea un personaj din celebrul Fight Club. Sigur ca da, dar sa fie cat mai estetice (way to go pitzi!..).

Astazi prezentam un produs de aplicat dupa vindecarea ranilor, pentru supletea cicatricilor. Am ales Contractubex, cu heparina si extract de ceapa. Mai precis Contractubex gel.

Se aplica de 3-4 ori/zi, din centrul cicatricii spre periferie, masand pentru a asigura patrunderea gelului in piele, cel putin 2 minute. Nu se aplica mai devreme de 2-3 saptamani de la o operatie chirurgicala sau de la inchiderea unei rani. Are efecte prin obtinerea unei cicatrici mai suple, cat mai normal colorate, cu dimensiuni cat mai reduse. Utila si pentru cicatrici hipertrofice si cicatrici cheloidiene (cheloid)

Contractubex gel

Contractubex gel

Later Edit: Nu este buna insa si pe cicatricile vechi. Pentru ele, alte metode, in mod sigur insa NICIO crema nu functioneaza pe cicatricile vechi… mai vechi de 6 luni..

Pret: 35-50 RON

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Te poti bonza mai rapid in apa decat pe sezlong!

In Intrebari frecvente adresate dermatologului, piele on June 17, 2009 at 11:09 am

Paradoxal, se pare ca te bronzezi mai rapid si mai intens daca atunci cand mergi la mare alegi sa faci baie, in loc sa stai la pe sezlong. De ce?

Pentru ca picaturile de apa de pe piele actioneaza ca niste lentile minuscule; datorita faptului ca indicele de refractie al apei (1,33) este superior celui al aerului (1), picaturile semisferice

de apa de pe piele actioneaza ca niste lentile concentrand (focalizand) razele soarelui la nivelul pielii. Acest aspect, alaturi de cantitatea crescuta de raze ultraviolete care este primita de piele ca urmare a adaugarii reflexiei luminii solare in apa duce la un bronz mai intens, obtinut mai rapid.

Mai multe articole pe aceeasi tema:

Criza economica si psoriazisul

In dermatolog on June 4, 2009 at 12:57 am

Spuneam, nu cu mult timp in urma, ca exista tratamente noi pentru psoriazis: o injectie la 2 saptamani, rezultate extrem de bune, si, ceea ce era de departe cel mai interesant aspect, aceste tratamente se puteau procura GRATUIT in Romania, pentru orice pacient cu psoriazis, prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Ei bine, astazi un coleg din Romania ma atentioneaza politicos spunandu-mi ca visul s-a terminat si fondurile Casei pe timp de criza s-au epuizat, asadar cam asta a fost cu Enbrel, Remicade si Humira in Romania. Cel putin pana trece criza.

psoriazis

psoriazis

Revin pe subiect cand va mai fi de actualitate, sa zicem.. 2015?

Mai multe articole pe aceeasi tema:
sc