DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Unghia incarnata -de ce apare?

In Afectiuni dermatologice, Intrebari frecvente adresate dermatologului on October 9, 2009 at 1:40 pm

Care este cauza unghiei incarnate? Ce determina unghiile incarnate? Din ce cauza unele persoane dezvolta in timp ce altele nu fac aceasta -sa-i zicem- boala a unghiei incarnate?


Daca tot am deschis capitolul de afectiuni ale piciorului: Exista mai multe cauze ale unghiei incarnate. Unele se coroboreaza si apare afectiunea alterori o singura cauza este indeajuns.

Cauza principala este curbura prea mare a unghiei -sau daca vreti raza prea mica a curburii (lama unghiala curbata), fie absolut fie (si) relativ la un pat unghial prea ingust. astfel, aceasta particularitate a unghiei duce la aparitia unghiei incarnate.

Unghia incarnata

Unghia incarnata

Se mai adauga purtarea de incaltaminte ingusta, care strange piciorul, din materiale sintetice, care nu lasa piciorul sa respire.

Unghia incarnata se datoreaza si taierii incorecte a unghiei: in mod corect unghiile de la picior nu se taie ca unghiile de la mana, ci se taie drept, dar cu coltul liber deasupra pielii piciorului., astfel incat sa nu poata patrunde sub repliul unghial lateral (tunelul de piele invecinat cu marginea unghiei)

unghia incarnata

unghia incarnata

 

Mai multe articole pe aceeasi tema: