DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Soarele -medicament pentru bolile de piele?

In Afectiuni dermatologice, Intrebari frecvente adresate dermatologului, Produse dermatologice on June 30, 2009 at 12:24 pm

Ok, s-a stabilt: Soarele nu mai este ce-a fost odata, au loc explozii solare, bresa din stratul de ozon, soarele este mai degraba dusman al pielii decat prieten, copiii sub 3 ani nu trebuie sa stea la … De acord. De aceea se recomanda sa nu se stea la intre 11 si 16. Totusi, ar fi unfair sa nu remarcam ca Soarele are totusi si efecte benefice.

Pe langa sinteza vitaminei D si prevenirea rahitismului si a osteoporozei, Soarele este prietenul pacientilor cu unele boli de piele.

PSORIAZIS: Soarele are efecte benefice in 9 din 10 pacienti cu psoriazis, incetinind proliferarea keratinocitelor si scazand inflamatia locala de la nivelul leziunilor.

PITIRIAZIS ROZAT GIBERT: Efectele luminii soarelui sunt absolut spectaculoase

ACNEEA: Multi apcienti cu acnee, mai ales la nivelul spatelui, relateaza imbunatatirea aspectului in urma expunerii la

 

Efecte negative: toate afectiunile ce se datoreaza in parte sau in totalitate transpiratiei (eczeme, dishidroza, ciuperci ale pieliidermatofitii), lupus eritematos cronicLEC (leziunile de lupus se inrosesc sau capata o tenta violacee), dermatita seboreica..

 

Mai multe articole pe aceeasi tema: