DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Tratament in Herpes.. mda, exista. Nu vindeca dar …il rareste!! :)

In Afectiuni dermatologice, Boli venerice, tratament on January 15, 2009 at 6:40 pm

OK, toti dermatologii (si nu numai, si tot felul de alti medici) va vor spune ca NU EXISTA TRATAMENT PENTRU . Care este adevarul? Pai este nuantabil:

-partea proasta – nu exista tratament curativ pt simplex (care sa VINDECE herpesul)- virusul odata luat ramane in organism forever, si reapare cand si cand.. mai precis cand scade imunitatea..


-partea fericita:  daca aveti frecvent, oral sau genital, sau daca simtiti inainte sa apara herpesul (de obicei se simt niste intepaturi locale si o senzatie de disconform..)  atunci exista tratament de aplicat, tratament care face urmatoarele doua lucuri:

1. scade durata de evolutie a herpesului

2. face sa apara mult mai rar herpesul


Si ma refer la Aciclovir 2 g/zi timp de 3-5 zile la aparitia de bucal sau genital, urmat timp de 1 an de Aciclovir 1,2 g/zi.

Dupa 1 an se opreste tratamentul si se astepata sa se vada daca mai apare sau nu atat de frecvent. Aceasta se numeste terapia supresiva cu Aciclovir in simplex. (NU se administreaza dozele astea la batrani sau la cei cu probleme renale, si pacientul trebuie sa bea mult apa in rasptimul acesta pentru ca medicamentul sa nu precipite in rinichi- poate da necroza trubulara acuta). Ca idee, e mai bun (si mai ieftin) Aciklovirul de la firma Belupo, cel cu K..

Mai se folosesc Valaciclovir si Famciclovir, tot asa in terapii dintr-astea de 1 an. Sigur, nu se recomanda sa administrati vreun tratament fara sa va vada inainte un medic..

Ideea este ca..recurentele (reaparitiile) herpesului se raresc cu timpul.

Sa nu uit: daca va stiti cu genital sau stiti ca partenerul are genital (el va spune probabil ca “a avut”, dar sigur ca inca are..) este indicat sa va protejati in timpul actului sexual : utilizat prezervativul!!

…V-am spus ca doar 1 din 4 pacienti infectati cu genital stie ca are acest genital? 3 din 4 pacienti nu stiu sa aiba virusul, de multe ori fiind asimptomatic, fara manifestari… Deci da, poate si eu am genital, si voi…

in ceea ce ma priveste as putea sa fac niste anticorpi anti HSV tip 2 -anticorpii impotriva herpesului genital.. dar n-am ajuns inca, si nici nu sunt asa curioasa, trebuie sa marturisesc 🙂

Mai multe articole pe aceeasi tema: