DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Afectiuni genitale – comentarii

In Uncategorized on March 6, 2011 at 8:00 pm

Cata: Salutare tuturor. O asemenea problema o traiesc si eu care are 2 faze de evolutie. A inceput cu aparitia de bubite albe pe capul penisului, care ulterior au luat o intorsatura neasteptata, in locul unora care s au spart au aparut ca niste basici rosiatice, usturatoare la atingere, si sa extins atat pe capul penisului cat si pe partea interioara a preputului, mai adaug ca in cele foarte intinse am sangerari, pana acuma am spalat zona cu ceai de musatel, iar de azi cu ceai de galbenele. Aceste zone umflate au si aspect de alveole. Oare sa fie herpes? Azi am mers la un cabinet Dermatolog, dar nuaveau program.Tocmai Luni merg urgentsa vad ce este de facut? Vroiam sa stiu cat de grav, si cu ce as putea ameliora problema pana ajung la medic.Azi e vineri seara.

Draga Cata, ar putea fi vorba despre un herpes genital, avand in vedere descrierea ta. In herpesul genital apar initial mici basicute cu continut lichid care se sparg si lasa in urma eroziuni (mici pierderi de substanta) care pot fi foarte suparatoare! Tratamentul in caz de herpes genital includ aplicarea de Aciclovir crema (mai rar, tratament sistemic) si solutii antiseptice (cristal violet 1%, streptomicozan) pentru a evita suprainfectia.

Herpesul este un virus care ramane permanent in organism si poat reaparea cand imunitatea organismului scade.

Daca reactivarile herpesului sunt foarte frecvente se poate administra tratament sistemic cu medicamente antivirale (dozele exacte vor fi prescrise doar de catre medic)

Exista insa si alte afectiuni care se pot manifesta cum descrii tu, insa acestea sunt mai rare sau se manifesta mai rar asa cum spui tu.  Pentru un diagnostic cert trebuie sa te vada un dermatolog!

marian : Va salut cu respect!Toata stima pentru site-ul dumneavoastra si initiativa pe care ati luat-o.
Am o problema ce ma macina de cateva zile, am 22 de ani si nu am avut contact sexual niciodata.De ceva ani (6-10), mi-a aparut pe gland, aproape de varful penisului o pata de o culoare maro deschis, ovala cu dimensiunile de 6 mm lungime si 3mm latime ,forma regulata cu margini perfecte(dimensiuni ce nu s-au modificat de 1 an in coace,de cand o tin sub atenta supraveghere – mentionez ca la masurare penisul este flasc, in erectie pata este aproape imperceptibila). Nu am observat in decursul anilor sa fi suferit modificari (lungime, latime culoare) si nici nu m-a jenat vreodata, ingrijorarea mea s-a intensificat in momentul in care am aflat de notiunea de “melanom”. Nu am pretentia de a-mi pune dvs . diagnostic, dar inainte de a apela la un consult la medicul dermatolog as dori sa aflu macar o opinie cu “ce ar putea fi”, eventual, pot chiar sa va trimit fotografii pe adresa de e-mail a dumneavoastra (cea afisata pe site).
In speranta ca nu veti evita raspunsul , pentru linistea mea, va salut cu respect!Multa sanatate!

*Draga Marian, astept imaginile, sper sa iti pot oferi o parere edificatoare.

Mai multe articole pe aceeasi tema: