DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Ce inseamna interventia pentru eliminarea papiloamelor?

In papiloame, soare on February 14, 2011 at 2:25 am

Eliminarea papiloamelor este o interventie chirurgicala care dureaza 10 si 40 de minute in functie de numarul de care se rezolva intr-o sedinta: daca sunt multe , durata creste, daca sunt putine poate dura chiar si 10 minute!.

Ce trebuie sa stiti inainte de interventia de ardere a papiloamelor?

-procedura se efectueaza cu ajutorul unui aparat care se numeste electrocauter. Actualmente este cel mai bun tratament pentru ca lasa semne minineĀ  iar papiloameleĀ  se refac mai rar comparativ cu alte metode (cum ar fi laserul).

-intr-o sedinta se poat cauteriza de la 2-3 pana la 40-50 de .

-se utilizeaza anestezie locala -daca vi s-a mai facut anestezie locala la dentist (xilina) si totul a decurs normal atunci nu ar trebuie sa fie probleme; exista -si medicul DV sigur are- si anestezice speciale pentru persoanele alergice.

-nu doare; pacientul simte cum se lucreaza, sensibilitatea tactila persista (doar sensibilitatea dureroasa este abolita)skin tags papiloameImaginea apartine unui medic dermatolog f bun din Iasi

-poat exista mici sangerari (fiecare papilom este hranit de un vas de sange, mai mic sau mai mare, dupa dimensiunile papilomului) – sangerarea poate fi mai ridicata in caz de consum de aspirina sau medicamente anticoagulante.

-dupainterventie se poate utiliza pudra cu antibiotic pentru a evita o suprainfectie

-in 48 de ore pacientul va avea o piele normala

Mai multe articole pe aceeasi tema: