DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Alunite

In alunite on May 26, 2011 at 2:02 am

“buna seara,am si eu o intrebare…de un an am tot mai multe care se alungesc si ma deranjeaza,as merge la un chirurg sa mi le scot dar mie frica,ar trebui sa fac niste analzile inainte,si daca ar fi asa ce fel de analize..si inca ceva.mi-e teama mai mult sa nu fie cancerigene ,pt ca de 6 luni fac tratament,pt ca mi-au iesit la un test celule oncogenice risc crescut pt cancer de col…deci un sfat,va rog din suflet,sau ar putea fi genetic?mama mea are si ea crescute.astept raspuns.”

Persoanelor cu multe le este recomandata dermatoscopia. Aceasta este metoda prin care medicul dermatolog observa cu ajutorul unui instrument -numit dermatoscop-alunitele si poate astfel aprecia daca este sau nu oportuna excizarea (scoaterea) alunitelor.

Pentru cei care au multe trebuie sa se efectueze o la fiecare 6 luni.

Exista de asmenea si digitala sau a intregului corp (whole-body dermoscopy). In acest caz alunitele sunt fotografiate si memorate de un calculator, urmand ca la viiztele ulterioare sa se stabileasca automat care sunt cele care modificari.

Nu uita, alunitele pot deveni cancere ale pielii, asa ca orice observi suspect trebuie sa te alarmeze si sa te duci la medic!

nevi / alunite la dermatoscop

melanoma

Mai multe articole pe aceeasi tema: