DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Botox- pentru buze?

In Botox, dermatolog, fillere on January 21, 2011 at 1:51 am

Nu, Botoxul (toxina botulinica) nu este pentru marirea sau conturarea buzelor. Confuzia se datoreaza cel mai des asocierii etimologice -bot. In realitate Botoxul nu este utilizat la nivelul buzelor!

Botoxul se foloseste la ridicarea sprancenelor, stergerea ridurilor de la coada ochilor (“laba gastii”) sau de la nivelul glabelei sau fruntii, de la nivelul nasului sau din jurul gurii.

Injectarea dureaza putin (in jur de 10 minute) si este foarte putin dureroasa. Nu necesita anestezie locala prealabila. Efectele adverse apar cu o frecventa foarte redusa si se datoreaza mai degraba medicului care injecteaza decat toxinei botulinice in sine.

Imaginea de mai jos ilustreaza efectul toxinei botulinice la nivelul fruntii

In ceea ce priveste marirea buzelor si conturarea lor, aceste efecte se realizeaza cu ajutorul unor substante numite . Acestea din urma pot contine sau mai rar hidroxiapatita, alcool polivinilic sau colangen. Inainte vreme se utiliza si siliconul lichid injectat la nivelul buzelor. In zilele noastre, majoritatea fillerelor contin pur, cu sau fara adaos de anestezic local (xilina).

Mai multe articole pe aceeasi tema: