DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Dermatita seboreica a scalpului – tratament

In boli, dermatolog, tratament on April 22, 2011 at 9:51 pm

Ai matreata? Este un semn de . Ai cojite albe in sprancene sau langa nas? Este .

nu dispare definitiv cu tratament, dar se amelioreaza considerabil, in limitele unui aspect estetic acceptabil. este o afectiune cronica a pielii.

Tratamentul dermatitei seboreice a scalpului consta in aplicarea de dermatocorticoizi la nivelul scalpului (de exemplu Asorian lotiune) si samponare de trei ori pe saptamana cu un sampon medical special de tipul Mediket Plus, Nizoral, Kelual, DS, Ketodar, Node Ds, Scuaphane S.

Chiar daca solutia de dermatocorticoid functioneaza si cand o aplici pe piele (daca ai si leziuni de la nivelul pielii), daca vei face asta pielea se va atrofia in timp si va arata foarte rau, mai rau decat cu . Si acest efect advers este ireversibil. Pielea scalpului este insa mai groasa si mai rezistenta decat pielea din alte zone ale corpului.

Dermatita seboreica poate fi tratata cu sampon antifungic

poate fi tratata cu sampon antifungic

In ceea ce priveste samponul,la un moment dat a pielii capului se va “obisnui” cu samponul respectiv (in cateva saptamani sau luni de zile), caz in care va trebui sa schimbi samponul cu unul dedicat (tot pentru ) dar de la alt producator. Actualmente mai toti marii producatori de dermatocosmetice au o linie speciala pentru persoanele care sufera de .

De retinut ca un spalat pe cap prea frecvent poate agrava . Este bine sa te speli pe cap de 2-3 ori pe saptamana, in mod uzual.

Voi reveni cu un post legat de tratamentul in a fetei sau a toracelui anterior/posterior.

Mai multe articole pe aceeasi tema: