DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Din nou despre psoriazis

In pitiriazis, psoriazis on December 17, 2010 at 8:37 pm

Cum arata un pacient un si -poate mai important- cum se simte un pacient cu . Psoriazisul este o afectiune incurabila, dar exista tratament care tine psoriazisul sub control. Exista, mai nou, si terapii biologice pentru , care produc imbunatatiri considerabile si care se pot gasi si in Romania in cadrul Programului National de . Iata un videoclip interesant legat de psoraizis- cum arata psoriazisul, ce impact are psoriazisul asupra pacientilor.
Avand in vedere imapctul improtant pe care il are psoriazisul asupra vietii sociale a individului s-a elaborat scorul DLQI (dermatology life quality index), foarte important in evaluarea eficacitatii diverselor tratamente impotriva psoriazisului (se masoara -pe baza unui chestionar- DLQI-ul corespunzator la doua momente diferite : initierea tratamentului impotriva psoriazisului si momentul la care se face evaluarea terapiei pt ).
De retinut ca DLQI este un chestionar care se foloseste in aprecierea terapiilor si a impactului psihologic al bolii nu doar pentru , ci si pentru alte 31 de boli dermatologice. Actualmente DLQI-ul este scorul preferat de medicul dermatolog in aprecierea impactului psihic al bolilor de piele.
Intr-una din zile voi posta intrebarile din DLQI pe acest blog.

Mai multe articole pe aceeasi tema: