DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Cateva lucruri de stiut daca am psoriazis

In pitiriazis, psoriazis on January 29, 2011 at 3:19 am

Trebuie in definitiv sa stim cateva lucruri despre :

In primul rand psoriazisul NU ESTE CONTAGIOS , adica psoriazisul NU SE IA. Nici la copii, nici de la batrani, nici de la partenerul de viata nu poti lua . Invers, nici macar copiii, renumiti pentru sensibilitatea sistemului lor imunitar si pentru rapiditatea cu care pot contracta varii afectiuni, nici macar ei NU pot lua de la parinti sau de la alti copii.

Apoi, trebuie sa stim ca nu exista niciun tratament care sa vindece psoriazisul, nici macar (sau cu atat mai mult ) unul naturist. Daca ai , vei avea tot resul vietii tale. Dar psorizisul nu se va manifesta incontinuu, ci va aparea sau disparea, uneori exista si periaode de zeci de ani libere de (fara) manifestari de .

Exista insa tratamente care tin psoriazisul sub control. Exista numeroase terapii locale pentru (creme, unguente) exista si tratament oral (sistemic, “pe gura”) pentru . Mai nou exista pentru bolnavii de si tratament injectabil de tipul terapiilor biologice – tratament nou pentru , gratuit in Romania.

Trebuie sa tin regim daca am ?/ Vreau un regim pentru … Nu s-a dovenit nicio legatura intre si ce mananci, fie ca este mancare de timp fast-food fie ca este regim de slabit sau alimentatie normala. Psoriazisul se pare ca evolueaza sau stangeaza indiferent ce mananci.

Este Psoriazisul o boala aparuta de fond nervos? Este “cauzat de stres”?.. Poate ca da. in realitate insa cu totii sutnem atat de stresati incat orice boala ar aparea (exceptand gripele sau infectiile banale) putem pune totul fara nicio dificultate pe seama stresului. Nu s-a dovedit cu precizie cum si in ce masura influenteaza stresul aparitia de leziuni cutanate de tip . Dar asta nu exclude posibilitatea implicarii sistemului nervos in declansarea psoriazisului.

Pso riazis

unghial

Ce medicamente sa evit? Medicul DV trebuie informat ca aveti , mai ales daca are de gand sa va prescrie un tratament cu Betablocante (Metoprolol,  Bloxan, Egilok, Propranolol, saruri de Litiu – carbonat de Litiu, s.a.)

Psoriazisul poate afecta unghiile? Da, psoriazisul paote afecta unghiile, iar afectarea unghiala din psoraizis este uneori foarte dificil daca nu chiar imposibil de tratat.

Mai multe articole pe aceeasi tema: