DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Psoriazis vs Ciuperca a pielii

In ciuperci, dermatolog on December 10, 2010 at 6:23 pm

Numele meu este Dan si am o problema dermatologica: pe partea interioara a antebratului stang am o pata(impropriu spus pata pentru ca e culoarea pielii pe dinauntru, conturul este rosu) de forma si marimea unui nasture. O am de cca 5 ani cred timp in care am fost la un medic dermatolog dintr-un spital privat si mi s-a spus ca sunt suspect de psioriazis. Am studiat cazul si mi-am dat seama in 2 zile de citit pe internet ca nu poate fi vorba de asa ceva si nu am mai fost la doctor de atunci, simtindu-ma “luat de prost”(cum se spune in popor).Doamna doctora imi recomandase o crema: Elocom care a si dat roade pe moment,dar peste o saptamana problema reaparea. Asa am stat 5 ani de zile fara sa ma deranjeze foarte tare, pana azi cand prietenei mele i-a aparut aceiasi pata ca a mea pe sanul stang(dovada ca nu e psioriazis, aceasta boala nefiind contagioasa). In mare, vreau sa va rog sa imi spuneti cam ce ar putea sa fie si sa imi recomandati ceva mai puternic sau mai bun decat acel Elocom, care poate face “miracolul” posibil, dat fiind faptul ca ma simt extrem de prost fata de ea ca are aceasta “ciuperca”(as crede eu) de la mine. Va multumesc anticipat si astept raspunsul Dumneavoastra ! Cu respect, Dan !

Draga Dan,

Din descrierea ta ar putea fi foarte bine vorba despre o ciuperca a pielii- corporis. Aspectul acesta de pata cu centrul mai palid decat marginile este destul de caracteristic pentru afectiunile micotice, fara a fi insa un aspect patognomonic-adica poate fi intalnit si in alte afectiuni. Si faptul ca prietena are o problema asemanatoare pledeaza pentru diagnosticul de ciuperca a pielii ().

Poti sa faci un examen micologic direct din leziune pentru a vedea daca este implicata o ciuperca a pielii, sau poti face un test terapeutic cu un agent antifungic de tipul Biazol 1%, Nizoral 2% crema, Travogen, Exoderil, s.a. Se aplica local de 2X/zi timp de 3-4 saptamani.

Mai multe detalii despre cremele impotriva ciueprcilor de pe piele poti gasi aici:

http://dermato-venerologie.ro/wordpress/archives/879

Mai multe articole pe aceeasi tema: