DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Papiloame cutanate

In dermatolog on August 15, 2010 at 12:00 am

Buna ziua! Sotul meu are 43 de ani si de aproximativ 2 ani se confrunta cu o problema dermatologica. I-au aparut pe gat si pe piept, la baza gatului, niste excrescente mici si lunguiete. Initial am crezut ca sunt alunite, apoi un fel de .De putin timp au inceput sa-i apara pe pleoape si-l deranjeaza foarte tare. Medicul i-a spus ca are pielea imbatranita si ca acele excrescente se numesc “frecatei”. Nu am regasit denumirea nici medicala nici populara pe internet. Ma puteti ajuta? Iar eu ma confrunt tot cu o problema dermatologica de cativa ani. Am urmat tratament, dar fara rezultat. Mi-au aparut pe calcaie si in lateralul exterior al talpii niste besicute; initial sunt ca niste intepaturi, apoi se maresc (nu foarte tare), dupa care se usuca, iar pielea aceea se descuameaza lasand un aspect urat. Nu am mancarimi si nu sunt contagioase. Multumesc

Cel mai probabil este vorba despre ; pentru a scapa de acestea se recomanda electrocauterizarea. Interventia dureaza foarte putin (cateva zeci de secunde pentru fiecare papilom in parte) si nu este insotita de regula de complicatii, motiv pentru care pielea nici nu necesita o ingrijire speciala dupa interventie.
In cazul Dv insa este dificil de precizat despre ce afectiue ar putea fi vorba: psoriazis pustulos, , keratoliza punctata… Ar fi indicat sa consultati un dermatolog.

Mai multe articole pe aceeasi tema: