DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Boli venerice- sifilis

In Boli venerice on July 18, 2010 at 8:33 pm

“Buna ziua,am 34 de ani si acum 8 ani facind niste analiza m-au gasit cu .De 10 ani sint cu sotul meu,lui negativ mie pozitiv,am facut tratamet cu moldamin.in 2004 ramin gravida la analize VDRL negativ,TPHA negativ,acum doi ani repet analizele VDRL negativ,TPHA negativ.

Acum sint gravida in 13 saptamini si la analize VDRL pozitiv TPHA pozitiv.Specific nu am intretinut relatii sexuale decit cu sotul meu. Va rog,ajutati-ma. Va multumesc”

Va trebui sa efectuati tratament cu antibiotic (posibil Moldamin, conform schemei recomandate de medicul dermatolog). Sifilisul nu afecteaza copilul pana in saptamanile 16-18 ca urmare a inexistentei unui raspuns imun din partea fatului. Este posibil sa trebuiasca sa repetati analizele (negativarea TPHA dupa ete o raritate, dar este posibila). Ar fi indicat sa efectuati un test mai specific de tipul FTA-Abs si va trebui sa faceti si analizele pt Borrelia intrucat si aceasta spirocheta poate determina VDRL si TPHA fals -pozitive si ar putea explica to a certain extent si lipsa pozitivarii serologiei in czul sotului.

Mentineti legatura cu medicul DV dermatolog.

Mai multe articole pe aceeasi tema: