DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Soarele are efect benefic asupra cosurilor

In acnee, dermatolog on July 21, 2010 at 7:40 am

buna ziua ! Am 15 ani si aveam cateva si in urma statului la nu mi-au mai aparut dar imi ramasesera niste pete atunci, acum nu mai sunt asa evidente dar am auzit k iarna o sa apara iar, asa este? merci anticipat! (Ana).

Este foarte posibil sa se intample asa, vara razele sorelui au un efect benefic in ceea ce priveste acneea prin faptul ca radiatiile distrug bacteriile din interiorul “cosului” prin intermediul unei substante pe care aceste bacterii o produc si pe care razele soarelui o transforma intr-o molecula activa. In timpul iernii acest efect nu se mai produce.

Pe de alta parte, expunerea la din timpul verii determina ingrosarea stratului cornos (stratul superficial al pielii) ceea ce va duce la o exacerbare a acneii in timpul iernii.

Mai multe articole pe aceeasi tema:

  1. De asemenea, as dori sa intreb daca dimineata crema cu SPF trebuie aplicata direct pe pielea curata, apoi crema hidratanta de zi si in cele din urma machiajul? Aceasta este ordinea corecta? sau

    crema cu SPF trebuie aplicata DUPA crema de zi hidratanta, iar peste FPS urmand machiajul. Multumesc!

  2. As dori sa intreb daca bicarbonatul de sodiu este un BHA (ca si acidul salicilic) si daca acesta poate fi folosit acasa intr-o masca de tipul (bicarbonat de sodiu + suc lamaie + drojdie) pentru o usoara exfoliere a pielii, inlaturandu-se astfel stratul de celule moarte si reducandu-se (probabil) posibilitatea aparitiei acneei/punctelor negre?

    Daca aceasta masca poate fi folosita astfel, cu ce frecventa ar trebui aplicata? stratul de celule moarte (care sa poata bloca porii) se “reface” repede, in cateva zile?

    Multumesc!

  3. Buna ziua!ma numesc Andreea,am niste pete maronii pe aprox tot corpul pe spate pe burta,pe picioare,pe maini,pe gat,la sub brat am fost la mai multi doctori in diferite locuri dar nu stiu despre ce este vorba.Multumesc anticipat!

Toate comentariile vor fi moderate. Veti primi un raspuns in cel mult 7 zile. Reveniti pentru a va citi raspunsul!