DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Acneea rozacee..?

In acnee on May 2, 2010 at 4:33 pm

Trebuie sa facem distinctia: acneea este , rozaceea este , si atat. Nu exista .

Si din acelasi motiv, nu trebuie sa folosim tratamente impotriva acneii in cazurile de . De exemplu, nu este indicat sa dam cu Isotrexin pe fata daca avem .

Mai multe articole pe aceeasi tema:

 1. Stimata Doamna,
  Va rog foarte mult sa imi spuneti ce ar mai trebui sa fac avand diagnosticul combinat de ROZACEE / CUPEROZA SI DEMODEX tinand cont de faptul tratamentul dureaza de 2 luni fara rezultat si consta in:
  1. Prima faza: Antibiotic Klacid SR / 10 zile si Metrocrem (Ivatherm) o aplicare seara.
  2. A doua faza in curs:
  Antibiotic Unidox 1 pastila / zilnic, Metronidazol 2 pastile, una seara una dimineata pe care l-am luat timp de 10 zile si am renuntat la el, Metroruboril o aplicare sau doua pe zi, Skinoren (doar pe zona T si doar uneori pentru ca nu il tolerez), Benzoat de Benzil crema / o singura aplicare pana acum numai pe gat, fiindca si aici apar pustule.
  As dori va sa imi spuneti ce ar mai trebui facut, fiindca am periodic eruptii pe fata si gat, cu puncte albe precum cosurile care apoi se descuameaza si lasa in urma pete rosii permanente. Nu mai stiu ce sa mai fac. Mentionez ca nu am avut probleme cu tenul si doar zona T a avut porii dilatati cu mai mult sebuum si tendinta spre inrosire.
  Pentu demodex schimb la doua zile lenjeria de pat folosesc sapun cu sulf, sampon cu benzoat de benzil alternat cu ketokonazol, deoarece am si o matreata grasa. Sunt descurajata si va rog din suflet sa imi spuneti ce ar trebui sa mai fac pentru a scapa de aceasta problema fiindca fata mea are deja un aspect rosiatic din ce in ce mai mult timp si este foarte calda.
  Va multumesc.

Toate comentariile vor fi moderate. Veti primi un raspuns in cel mult 7 zile. Reveniti pentru a va citi raspunsul!