DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Negi genitali si Herpes- cresterea imunitatii

In dermatolog, negi genitali on January 9, 2010 at 6:46 pm

Cauzati de virusul HPV, negii genitali pot aparea la persoanele cu imunitatea scazuta; chiar si dupa cauterizare sau indepartarea chimica (Podofilina, Condyline, Aldara) negii genitali pot reaparea. Pentru a scadea recidivele medicul dermatolog poate recomanda anumite medicamente care sa creasca imunitatea. Cateva dintre acestea sunt:

Viusid- contine arginina, vitamine B, vitamina C si acid folic.  Producatorii se lauda ca ar avea un puternic rol antioxidant si ca ar scadea riscul de reaparitie a negilor genitali si herpesului (labial sau genital). Este ce-i drept destul de scump, si nu intotdeauna da rezultatele scontate.

Ar mai fi si Isopronosine. Are rezultate mai serioase, trebuie luat dupa o anumita schema (cateva zile pe saptamana, cateva sapt/luna + zile pauza) .

In cazul ambelor produse este indicat sa aveti mai intai recomandarea medicului DV dermatolog.

Cu siguranta ele nu trateaza negii genitali, nu ii fac sa dispara pe cei deja aparuti, dar pot contribui la scaderea frecventei de aparitie de leziuni noi, dupa indepartarea celor deja existente.

Mai multe articole pe aceeasi tema:
  1. Am si eu o intrebare: am fost diagnosticata cu negi genitali si i-am tratat cu condyline, dar continua sa reapara. Medicul meu ginecolog nu mi-a recomandat nimic pt cresterea imunitatii desi l-am intrebat daca pot lua ceva ce ar putea preveni reaparitia lor. Am inteles ca isoprinosine este foarte bun in a preveni negii. In acest sens as vrea sa stiu cum ar trebui administrat. Multumesc!!

  2. Va rog frumos am o mare nedumerire.Sufar de herpes genital de 13 ani.Am avut perioade foarte grele cu recidive extrem de dese.Cam de doi ani recidivele s au rarit foarte tare.Aproape ca nu mi mai amintesc ca am aceasta problema.Am facut sex neprotejat.Vreau sa stiu ce sanse sunt sa mi fi infectat partenerul tinand cont de faptul ca nu am mai avut herpes aproximativ de un an.Nu am reusit sa ma lamuresc pana acum daca se transmite si cand nu este activ.Multumesc!

Toate comentariile vor fi moderate. Veti primi un raspuns in cel mult 7 zile. Reveniti pentru a va citi raspunsul!