DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Tricomonas vaginalis (Trichomonas vaginalis)

In Boli venerice on January 1, 2010 at 11:41 pm

Determina Tricomoniaza (tricomonaza, Trichomoniaza,..); este un protozoar (un parazit microscopic) care arata cam cum se poate vedea in imaginile care urmeaza. Are 15 microni/10 microni, si o forma de para sau de frunza; are niste flageli-4 la numar, un nucleu, un axostil  si o membrana ondulata de catre un flagel recurent, intins de o costa (a nu se citi “coasta”…), restul de patru fiind orientati anterograd..  Deci cam asa ceva:

La femei da cervicita (coplita) purulenta, colul uterin ia aspectul de “fragi” sau “capsuna”, rosu cu mici puncte visinii; puroiul este galben-verzui, spumos, aerat, cu miros neplacut (miros de peste..) .  La barbati se manifesta foarte rar, de obicei tricomoniaza da uretrita, in mare parte din cazuri asimptomatica.

 

Se poate trata cu metronidazol, un antibiotic din clasa nitromidazolilor (sau alternative: Ornidazol, Tinidazol..)  – exista mai multe scheme de tratament; asta inseamna ca  daca nu trece din prima, nu este cazul sa va impacientati, exista un tratament special pentru cazurile refractare, si chiar daca si acest tratament esueaza, exista alternative.

De remarcat ca medicamentele anterior mentionate NU se dau in caz de sarcina, fie ea si doar presupusa.

Mai multe articole pe aceeasi tema: