DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Xantoame eruptive si xantoame tuberoase

In Afectiuni dermatologice, dermatolog, dermatologie on December 14, 2009 at 7:29 am

Primele apar inc rops, pe fese, coapse, grupate, in timp ce xantoamele tuberoase apar de obicei solitar, si sunt mai profunde, daca le paplam.  Xantoamele eruptive pot anunta diabetul zaharat, asa ca este bine sa fim atenti daca observam astfel de leziuni; ca si structura histologica, de eremarcat ca xantoamele tuberoase sunt acumulari de Cho (), si sunt semn al afectarii vasculare precoice (sindroame coronariene, etc), in timp ce xantoamele eruptive contin mainly trigliceride si histiocite (ca si aspect si structra amintind de xatogranumola perstans cu histiocite, culoare galbuie).  Tratament cu statine, fibrati, si chirurgie excizonala for best results.

xantoame eruptive

Revenind, xantelasmele sunt diferite de xantoame:  reprezinta mici papule sau placi situate periocular mainly si de care se scapa destul de greu, cel mai bine prin excizie chirurgicala (la laser,  sunt mai rezistente)  si pot aprea chiar daca nivelul de lipide in sange este relativ normnal; totusi, arata o oarecare crestere a riscului de sindroame coronariene

Mai multe articole pe aceeasi tema:
  1. Hirsuties papillaris genitalis :)
    ..pai daca excluzi cauterul, ramane doar laserul, banuiesc. dar cred ca va fi destul de greu de convins un medic sa intervina, adica s-ar putea sa duci munca de convingere – sa-mi spui daca ai reusit :)

  2. Draga Corina :) exact acelea sunt insa cineva a hotarat sa fiu om bogat pt ca am atat puncte fordyce + niste finute Papule perlate on the inside (i think), bine ca le-ati tratat pe aceeasi pagina. imi cer scuze ca nu am cautat mai energic inainte dar nici nu am stiut ce sa caut. Acum m-am lamurit. Ambele nu sunt periculoase dar ma deranjeaza vizual (pe mine).Ma deranjeaza mai mult acei ,ummm here goes (takes a deep breath), Hirsuties papillaris genitalis.Problema se pune : Care dintre cele 2 metode de eliminare a lor e “mai buna”/eficienta ?(no pain included :) Am avut o problema la buza si dermatologul mi-a facut cunostinta cu eletro-cauterizarea. Don’t want to experience that again :)

    Multumesc mult pentru ajutor si pentru timpul d-voastra. Sarbatori fericite.

  3. Claudiu: Draga Claudiu, pai ar putea sa fie ceva de genul punctelor Fordyce: http://dermato-venerologie.ro/wordpress/archives/1014 ? :)

  4. imi este rusine sa merg la medic pentru o problema ce tine de intimitatea mea :) Am vazut acele xantoame eruptive si seamana cu ce am eu pe penis. Spun seamana pentru ca nu sunt la fel ci mai mici in dimensiune. Niste bubite albe aflate pe pielea preputului(interior) una langa alta (Asemanator cu ce e mai sus) . Am facut o poza mai de mult si am cerut (online) ajutorul unui alt medic derma si mi-a spus sa nu-mi fac griji ca sunt de la grasime acumulata. Le am de foarte mult timp acolo. Jesus dar arata de parca am ceva boala si iara mi s-a pus pata. Stiti cumva o metoda prin care pot sa scap de ele? Nu ma deranjeaza dar arata urat si stiti cum e in ziua de astazi …. orice trebuie sa arate bine :)
    Multumesc

Toate comentariile vor fi moderate. Veti primi un raspuns in cel mult 7 zile. Reveniti pentru a va citi raspunsul!