DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Petele albe pe piele (II)

In dermatolog on October 5, 2009 at 3:18 pm

In afara de , apar si in alte afectiuni ale pielii, cu ar fi hipomelanoza; hipomelanoza se caracterizeaza prin aparitia de , depigmentate, mici, 2-6 mm, de obicei la nivelul zonelor expuse luminii soarelui; desi cauza exacta care produce aceste pete de hipomelanoza nu este cunoscuta, se considera ca razele ultraviolete au un rol crucial in aparitia acestor . Hipomelanoza NU necesita tratament, in parte si datorita faptului mijloacele terapeutice disponibile sunt limitate si ineficiente.

hipomelanoza

hipomelanoza

Pete albe mici pe piele -hipomelanoza

mici pe piele -hipomelanoza

Mai multe articole pe aceeasi tema:
 1. Buna!
  Anul trecut cand m-am expus prima data la soare,mi-au iesit niste pete albe pe picioare identice cu cele din pozele de mai sus.Le-am ignorat,in speranta ca vor trece de la sine,lucru ce nu s-a intamplat.Anul acesta la expunerea la soare s-au inmultit ,aparandu-mi cateva si pe brate,si de asemnea pistrui(picioare,maini).
  Prin urmare,am fost la un dermatolog,mi-a spus ca nu e nimic grav,ca ar fi trebuit sa se vindece singure,si mi-am dat tratament,un unguent ptr seara :Clobetasol,unul ptr dimineata: Bephanten,un lapte de corp cu sf 50,in caz de expunere la soare,si vitaminele Vitix,pe care nu le-am luat deoarece nu le-am gasit in nici o farmacie.A spus ca tratamentul e de o luna,dr in 2 saptamani se vede daca e bun,si sa revin la el.A trecut deja 15 zile,si nu s-au vindecat deloc.
  Nu stiu ce diagnostic mi-am scris,deoarece nu reusesc sa il descifrez,insa documentandu-ma despre afectiuni ale pielii,hipomelanoza pare a fi ceea ce am eu,si as vrea sa intreb 2 lucruri:
  Daca exista afectiuni asemanatoare cu hipomelanoza.
  Ce tratament sa incerc.
  Sincer,nu imi permit sa ma duc la zeci de dermatalogi,sa dau tot cate 60 de lei ptr 5 min,si nici macar sa aiba vreun folos.
  Multumesc anticipat!

Toate comentariile vor fi moderate. Veti primi un raspuns in cel mult 7 zile. Reveniti pentru a va citi raspunsul!