DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Raspunsuri: herpes genital, ejaculare precoce, papule perlate

In dermatolog, herpes on September 19, 2009 at 2:23 pm

lorica: Buna ziua! Spuneti-mi va rog, daca sotul meu are ce-i apare pe buze, el poate aparea si la organele sexuale? Ce trebuie de facut pentru ca eu sa nu ma imbolnavesc, caci am auzit ca nu se trateaza si se poate molipsi si copilul la nastere pe cale naturala.
P.S. eu n-am avut inca niciodata si nici nu as vrea…
Va multumesc anticipat.

 

lorica: este posibil sa faca si ; de asemenea este posibil sa aveti si Dv virusul, fapt care se poate afla efectuand anticorpii anti-herpes1 si 2. de obicei herpesul tip 1 afecteaza buzele, cel de tip 2 afecteaza zona genitala, dar se poate si invers. Copilul se poate contamina in cazul in care la trecerea prin vagin la nastere exista leziuni deschise de , in acest caz se recomanda cezariana. In lipsa leziunilor deschise sansa de contaminare a nou-nascutului este infima.

Cristi: Vroiam sa intreb daca aceste afecteaza cumva viata sexuala in vreun fel cum ar fi ejaculare prematura datorita sensibilitatii crescute ale acestora. Si daca chiar afecteaza datorita sensibilitatii cum pot sa mai reduc sensibilitatea glandului sau defapt a acestor papule ? Multumesc mult!

Cristi: papulele perlate nu afecteaza viata sexuala si nu determina cresterea sensibilitatii locale, per se. Ele nu sunt o cauza de ejaculare prematura. Totusi daca sensibilitatea locala este o problema, se pot utiliza prezervative speciale cu lidocaina sau spray-uri cu xilina pentru intarzierea ejacularii precoce.

Mai multe articole pe aceeasi tema: