DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Chelia -chelirea-alopecia androgenica. Si desigur Basescu

In Celebritati, dermatolog on September 5, 2009 at 6:36 am

Initial am vrut sa scriu despre chelia lui , apoi m-am razgandit si am vrut sa scriu despre chelie si alopecia androgenica la modul general. Ce anume cauzeaza chelia? Este cauzata de o sensibilitate crescuta a firurlui de par la androgenii circulanti

Persoanele care au chelie NU au neaparat mai mult testosteron decat celelalte, se pare ca firul lor de par este doar mai sensibil. Interesant: cu cat barbatii incep sa cheleasca mai repede, cu atat este mai accelerata si raman chei mai devreme. Incepi sa chelesti la 18 de ani? La 40 vei fi chel mai mult ca sigur. Incepi sa chelesti la 35? Vei avea par si la 75 de ani, practic parul nu va cadea dublul timpului.

Si tot interesant, spun eu: chelia si in general sunt influentate genetic. Daca tatal a chelit devreme/mult si tu iti vei pierde podoaba capilara (realmente urasc cliseul acesta, dar articolul fiind foarte interesant mi-l permit..) foarte devreme. Genele responsabile de alopecia androgenica se transmit insa atat de la tata, cat si de la mama.

caderea parului- chelia- alopecia androgenica intr-o varianta optimista

- chelia- alopecia androgenica intr-o varianta optimista

Mai multe articole pe aceeasi tema: