DERMATOLOGIE- Dr. Corina- BLOG DE MEDIC DERMATOLOG

Cel mai potrivit tratament local pentru acnee

In acnee, Afectiuni dermatologice, dermatolog, tratamente on August 22, 2009 at 9:26 pm

Ma refer la tratamentul topic in , cel de prima intentie. Desigur, tratamentul in trebuie individualizat; totusi, de prima intentie la pacientii cu eu recomand (tretinoin).  Cu rezerva faptului ca prospectul trebuie citit cu mare atentie si a faptului ca nu se administreaza femeilor insarcinate sau care alapteaza, este cam cea mai buna alternativa de tratament local in , mai ales in acneea comedoniana (exces de puncte negre) sau in acneea papulo-pustuloasa (acneea inflamatorie, cu “cosuri“).

De retinut ca initial apar iritatii sau poate aparea agravarea acneii, acest lucru se intampla pentru ca produsul functioneaza, de aceea imi avertizez pacientii asupra acestui aspect de fiecare data. In timp insa, efectele sunt foarte bune, avand si efect anti-imbatranire. Ca alternativa, mai exista si (asociat cu eritromicina), insa daca este cam 11 lei, Isotrexinul este de 3 ori mai scump (aprox 32 lei). Daca pacientul isi permite insa, este foarte bun (contine isotretinoin + eritromicina).

Dupa parerea mea acestea sunt cele mai eficiente tratamente locale pentru apcientii cu cosuri . Exista si pastile (retinoizi sistemici, antibiotice), amintite intr-un post anterior (vezi Dictionarul de Dermatologie).

acnee papulo-pustuloasa (Acnee inflamatorie)

papulo-pustuloasa ( inflamatorie)

Mai multe articole pe aceeasi tema: